8/25/14

Matthew's New Bedroom


Mijn huisje heeft een behoorlijke facelift gekregen de afgelopen maanden. Zo ook Matthews slaapkamer. Hij is drie jaar oud geworden en groeide inmiddels zijn ledikantje uit. Dus tijd voor een groter bed. Na lang zoeken vond ik een vintage industrieel bed die precies past in het smalle kamertje. Veel elementen stonden al in huis en zelfs al in zijn kamer, maar met wat schuiven en restylen is het resultaat een stoerder geheel geworden.

De lamp is gemaakt van een vintage droogkap. De kaarten en lijstjes aan de rechterwand zijn een mix en match van oud en nieuwe materialen.


De oude commode in grijsgroene kleur gebruik ik nog dagelijks voor het verschonen. Deze staat voor het grote zijraam in de kamer. Naast de commode staat een opgevouwen indianentent, een cadeautje wat Matthew kreeg voor zijn verjaardag. Aan de wand hang een console geverfd in grijze krijtverf met daarop een stoere volkswagen bus en wat kleertjes in het palet van de kamer.
Naast het bed aan de andere kant van het kamertje staat een vintage schooltafeltje met twee stoeltjes. Daarboven hangt een oude console in grijsgroene kleur met daarop wat speelgoed. De posters, afkomstig van Sissy Boy Homeland, kleuren perfect in het palet en geven een vintage sfeer in het kamertje. De oude krijtborden geven een stoer zwart accent in het kamertje. Het vloerkleed komt van Loods5 en ook hier komen de kleuren terug in het palet. Onder het bed ligt een oude naaikoffer en oude laden met daarin beddengoed en speelgoed van Matthew. Naast het bed staat een retro nachtkastje met een lichtblauwe lade. Daarop een kleine globe uit Amerika en een lief konijntje als nachtlampje van Loods5. Boven het bed is een klein raam met op de vensterbank een collectie van vintage globes. De kleuren zijn sprankelend in het kamertje bij het gebruikte kleurenpalet. 
Bij het linnen beddengoed gebruik ik een lichtblauwe kussensloop van Shabby Chic - Rachel Ashwell om contrast in te brengen. De oude manden dienen voor opslag voor speelgoed. 
Op de vensterbank boven de commode staat een stilleven met hertjes en een klein tegeltje met een haasje. De letter M (van Matthew) is van Wooods. No comments:

Post a Comment