2/19/15

Fotografe PeggyPeggy Jansen fotografeerde mijn woning voor Ariadne at Home en woonmagazines in Frankrijk en Italië. Ze is een geweldige fotografe. Graag stel ik haar aan jullie voor. De foto's die je ziet zijn van haar hand. 


Peggy - 39 jaar jong - groeide op in Velp, vlakbij Arnhem. Ze omschrijft zichzelf als praktisch, flexibel, ambitieus, soms onzeker, nieuwsgierig, gevoelig en ze lacht graag. Peggy is echt een familiemens. Ze is gek op haar kinderen en ze heeft een goede band met haar ouders, schoonouders en broertjes.


Peggy vind het fijn om succesvol te zijn in haar werk. Ze wil mooi werk maken en houd ervan om met leuke, inspirerende mensen te werken. Gezondheid en goede voeding staan ook hoog op haar lijstje.


Toen ze een jaar of 8 was fotografeerde ze met een oude camera, een oranje Fujifilm 110 - overigens zonder rolletje - de dieren uit de buurt. Nu gebruikt ze een Canon 5D met meestal een USM 24-105 lens. Peggy deed de fotovakschool maar leerde uiteindelijk het meeste in de praktijk bij fotostudio Voorhuis.


Fotografie is iets wat bij Peggy hoort. Het zit van nature in haar. "Ik zou niet weten wat ze anders zou moeten doen", zegt Peggy. Ze wist nooit wat ze wilde, maar toen ze begon de fotograferen en ze merkte dat ze ook haar beroep hiervan kon maken, gaf dit haar veel rust. Haar inspiratie haalt ze uit mensen en het leven zelf.


Ze maakt van alles mee in haar vak: "Zo heb ik uit enthousiasme ja gezegd op het fotograferen van een naturistencamping in Zuid-Frankrijk. Dit zou ik dan combineren met een aantal mooie interieurproducties. Wat ik mij alleen niet realiseerde was dat ik zelf ook naakt moest ;-) Ik moest mij er even overheen zetten. Ik heb nog wat pogingen gewaagd mij in een sarong te hijsen, maar die heb ik na een dag op de camping gelaten voor wat hij is. Ik genoot van mijn weekje op die prachtige camping, maar ben daarna nooit meer naturist geweest".


Peggy's favoriete onderwerpen zijn interieur, lifestyle & food.
De leukste locaties voor Peggy zijn oude of mooie industriële fabrieken die omgetoverd zijn tot woonhuis. verrassende inrichtingen en dan niet perse met top design stukken, maar origineel. Ook lekkere gerechten die mooi opgemaakt en gestyled zijn vind ze leuk.  Peggy houd van echt en puur; mensen die een passie hebben. En ze werkt graag met stylisten die DIY producties maken. 


Haar grootste opdrachtgevers zijn diverse magazines in binnen en buitenland en commerciële opdrachtgevers zoals o.a. Karwei, Trendhopper, Sligro, Bolws and Dishes kookboekjes.Heb je nog tips voor beginnende en gevorderde fotografen? "Vergelijk je niet met andere, maak je eigen beeld en werk samen".

Wat zou je absoluut een keer willen fotograferen? "Ik wil meer producties doen in opdracht voor de lifestyle bladen en dan in samenwerking met stylisten".Als jij dit leest en ook een een inspirerend interieur hebt dat klopt van top tot teen, en graag in een woonblad wil staan, laat het dan aan Peggy weten! Je kunt haar contacten via haar website: www.peggyjanssen.com.

7 comments:

 1. Supermooie foto's!! van een heel mooi huis wel te weten :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. thank you sweets! zo fijn dat we elkaar heel gauw real life zien! :D xx

   Delete
 2. Hele mooie foto's van een geweldig huis! Je hebt het goed voor elkaar Claire!


  Liefs uit Limburg,

  Nadine

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankjewel Nadine! wat lief! Jammer dat we zo ver uit elkaar wonen, anders hadden we zeker weten wel bij elkaar thee gaan leuten :) xx

   Delete
 3. Supermooie foto's! Komt er komende zomer nog een yard sale of sta je op markten? Ik ben nog op zoek naar zo een prachtige Vintage lampenkap :) Groetjes, Patricia

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankjewel Patricia. Er zijn nog geen concrete plannen voor het komende jaar, maar het kriebelt wel om nogmaals een yardsale te doen in het voorjaar! Houd daarvoor vooral de facebook pagina goed in de gaten, want als het zal gebeuren, dan wordt het daar voornamelijk op vermeld. Groetjes! :)

   Delete