3/17/14

Ingredients for a Bohemian Home


Bohemian Home, oftewel Bohemien Huis. Bohemien, dat vanuit het Frans vertaalt niet-burgelijk betekent, zien we veel als trend in de woonwereld.De stijl kenmerkt zich door een extravagant en nonchalant interieur, het combineren van rijke stoffen met prints wat zorgt voor warmte in de sfeer. Het interieur moet knuffelbaar zijn en uitnodigend. En een eclectische touch met veel natuurmaterialen. Een aantal items die bohemien wonen typeren zijn de pauwstoel, dreamcatchers, bloemenstoffen, rotan/ rieten items en alles in een weelderige stijl.Op het internet wordt de term bohemian in veel verschillende manieren omschreven. De mooiste vind ik deze:
1) Artiest die een ongebonden leven leidt 2) Artiest met een ongeregelde levenswijze 3) Artiest met ongeregelde levenswijze 4) Iemand die een ongeregeld bestaan leidt 5) Kunstenaar 6) Onconventioneel type 7) Persoonsbenaming 8) Vrijbuiter 9) Zorgeloos kunstenaar 10) Zigeuner (bronpagina hierIk voel me altijd een beetje als een bohemian girl. Als kind was dat al sterk aanwezig. Een dromerig en gevoelig meisje en altijd bezig met teksten en muziek, vrijheid en de natuur. Herken je dat ook?
Liefs, Claire


De foto's gebruikt in deze post zijn afkomstig van mijn Bohemian Pinterest Board

3 comments:

 1. Hey claire, ik kan me er wel in vinden... ook als kind... maar naarmate je ouder word is dat bij mij wat verdwenen... maar bij die stijl vind ik eigenlijk dat het zonnetje altijd moet schijnen... of heb je daar ook winter pics van

  liefs sanne

  ReplyDelete
  Replies
  1. Helemaal mee eens, Sanne! Ik heb altijd ook een verlangen gehad om in een warmer land te wonen.. Suriname of California. Zon en vrijheid! liefs!

   Delete
 2. kijk! nu begrijp ik het beter!! :-) ik kan het wel waarderen, maar zou niet bij mij passen. Vind jouw huis wel heel leuk!

  ReplyDelete