9/1/14

My Restyled Bedroom



Mijn eigen slaapkamer was weer aan een facelift toe. Zoals je op oudere blogposts kunt zien had ik eerst een granny chic thema met veel florals en dessigns. Ik wilde meer basiskleuren hanteren maar wel een shabby chic en bohemian sfeer neerzetten. Iets meer ingetogen in kleur, maar wel met veel stoffen en details.

Ik bekleedde het hemelbed met ongeverfde linnen stof en hing subtiel wat minilampjes op aan de achterste balk. Links van het bed plaatste ik een antiek luik met shutters met daarover gedrapeerd een gehaakt kleed. Een mooie quote op een zwarte ijzeren plaat en open frames hangen aan de muur. Aan de shutters hing ik wat oude Franse boeken voor een nonchalante uitstraling. Een antiek queen ann tafeltje verfde ik mintgroen en dient nu als nachtkastje. Daarop plaatste ik nog wat oude Franse boeken, een waxinehoudertje en twee lijstjes met foto's.





 



Op de vensterbank staat een grote oude lijst in een grijs geverfde kleur met daarvoor twee vogelkooitjes. Over de grote lijst hing ik een gehaakt kleed voor een boheemse sfeer. Op de andere vensterbank staat een sierlijke kandelaar met krullen en oude Franse deurklinken van hout. 





Op het bed combineer ik twee dekbedsets. Een witte met roesjes van Laura Ashley en daarnaast een stoerdere overtrek van linnen van de Ikea. Om het bed hangt een bedrok, ook van de Ikea. De verschillende stoffen geven een rijk en nonchalant effect. 


4 comments:

  1. hii claire,

    ik ben er even helemaal uit met bloggen... je slaapkamer is mooi geworden. was je toe aan iets anders. zo heel lang geleden had je je kamer nog niet gedaan toch? smaak veranderd snel. een linkje naar hoe het eerst was of een foto zou leuk zijn erbij. ik vind je tip over hoe je je bed opmaak heel leuk. ik wist niet dat ze bij ikea linnen beddegoed hebben. en stoer en lief samen vind ik heel leuk. ik wens je heerlijke rustgevende nachten in je nieuwe slaapkamer liefs sanne

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoi Sanne! Lang geleden inderdaad! Ik was ook even wat minder actief, hoop het nu weer wat meer op te pakken :) Goede voornemens in ieder geval. Mijn huis verander ik sowieso regelmatig, ook omdat ik veel vanuit mijn huis verkoop voor Bluebirds sales... maar ik hou van stijlen en creatief bezig zijn, dus ook goede redenen om altijd maar weer iets te veranderen. Ikea heeft tegenwoordig steeds mooiere producten en zijn steeds beter ingespeeld op de modetrends op woongebied inderdaad, erg leuk. Alle goeds en veel liefs!! :)

      Delete
  2. Wat mooi!!

    En die bedrok... <3 Wist niet dat Ikea ze ook heeft. Heb er nu eentje van de H&M.

    Heerlijke ruimte!


    Lieve groet,

    Nadine

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi lieve Nadine! Leuk he? Ik begreep alleen van iemand dat de bedrokken momenteel niet meer daar verkrijgbaar zijn, maar hopelijk wel weer binnenkort... H&M heeft ook superleuke woonspullen inderdaad! Heerlijke collecties. Hoop dat het goed met je gaat, tot blogs :) liefs!

      Delete